SONY EXPERIENCE 2017

0
1213

Sempena ulangtahun 10 tahun Sony Alpha, Sony Malaysia secara rasminya telah melancarkan siri AF berkelajuan tinggi, α99 II dan α6500 kepada keluarga Alpha bersama-sama dengan kamera kompak popular Cyber-Shot RX100 V  dalam program Sony Experience 2017 pada 8 Januari 2017 lalu bertempat di Grand Ballroom, InterContinental Kuala Lumpur.

picture10

Peserta program yang terdiri daripada pengguna Sony dan ahli media, diberi peluang untuk mencuba produk terbaru tersebut bersama dengan pelbagai pilihan lensa yangg disediakan. Pelbagai aktiviti diadakan termasuk aktiviti peninju Muay Thai di dalam gelanggang, Gimnas, pertunjukan model dan aktiviti slow-motion corner bersama  Speakers Funky. Action cam terbaru Sony juga disediakan bagi peminat action-cam merasai pilihan action cam yang terbaru daripada Sony.

picture2 picture3

“Kami terus menolak sempadan inovasi moden dalam pengimejan digital, khususnya di dalam ruang tanpa cermin (mirrorless),” kata oleh Encik Satoru Arai, Pengarah Urusan Sony Malaysia. “Sony sebagai pendahulu keseluruhan dalam pengimejan digital dan pengeluar sensor imej terbesar di dunia. Dari masa ke masa, Sony telah mengalami rangsangan kukuh dalam jualan kamera tanpa cermin (mirrorless), telah mengukuhkan kedudukan dominan kami sebagai jenama No.1 keseluruhan bingkai cermin, selama 6 tahun berturut-turut sejak 2010, terima kasih kepada siri A7 yang amat berjaya dan a6500 siri. “

Sony Alpha Key Leader Opinion / Alpha Professional Photographers juga amat kagum dengan kemajuan kamera mirrorless bingkai penuh pada tahun-tahun kebelakangan ini.

picture4
Mr. Mohd Shaiful, Product Specialist of Digital Imaging, Sony Malaysia; demonstrasi produk
picture5
Mr. Rosli Mohamed, Director of CST Production dan Alpha Professional Photographer berkongsi tentang pengalaman peribadi beliau dalam penggunaan kamera baru
picture6
Mr. Nick Ng (SWPA Winner, Documentary and Street Photographer)
picture7
Mr. Eric Ooi (Wedding and Portrait Photographer)
picture8
Mr. Fakrul Jamil (Landscape Photographer)
picture9
Mr. Rosli Mohamed (Videographer and Director for CST Production)