PELANCARAN KAMERA SONY A9 OLEH SONY MALAYSIA

0
720

Pada khamis lepas, Sony Malaysia telah melancarkan siri kamera terbaru mereka iaitu kamera Sony a9. Dengan α9, Sony dengan bangganya memberikan jurugambar profesional dan penggemar fotografi, alat untuk memberi inspirasi kepada kreativiti mereka di mana-mana sahaja mereka berada.

Α9 adalah pilihan sempurna untuk pelanggan yang mencari pilihan kamera bingkai penuh yang mempunyai autofokus laju. Dengan rakaman 20 bingkai per detik yang cepat, operasi senyap dan prestasi pemadaman rendah, menjadikannya amat menarik bagi jurufoto sukan ataupun fotojurnalis.

img_0042

“Bagi saya, α9 mewakili yang terbaik dari semangat Sony kando-yang pada dasarnya bermaksud penglibatan emosi atau kuasa untuk meniru tindak balas emosi,” kata Encik Satoru Arai, Pengarah Urusan Sony Malaysia. Beliau berkata, dengan kata lain ia adalah kuasa untuk membuat orang berkata, “Wow.”

Sony telah mengumumkan hari ini bahawa pertumbuhan berterusan mereka telah menjaringkan mereka ke dalam kedudukan keseluruhan nombor 1 di pasaran kamera lensa berbingkai penuh Malaysia.

“Satu lagi perkara penting untuk kejayaan adalah hakikat bahawa kami mendengar pelanggan kami. Ini telah membawa banyak inovasi baru kepada siri Alpha “, Encik Takashi Yasuda.

Pada majlis tersebut juga, Sony membawakan Benjamin Lowy, jurufoto professional untuk berkongsi pengalaman peribadi beliau menggunakan α9.

Kamera Sony A9 boleh didapati di pasaran Malaysia dengan harga bermula RM21,799.

webgrxfia

Nota : Artikel dan foto sepenuhnya dari pihak Sony Malaysia.