HIPA UMUMKAN TEMA PERTANDINGAN MUSIM KETUJUH : THE MOMENT

0
1446

Anugerah Fotografi Antarabangsa Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum (HIPA) telah mengumumkan tema untuk musim ketujuh pertandingan iaitu ‘The Moment’. Sekali lagi HIPA akan menawarkan jurufoto peluang untuk memasuki empat kategori utama dengan ‘The Moment’ sebagai tema utama, bersama-sama dengan kedua-dua kategori ‘Umum’ dan kategori ‘Portfolio’ kembali.

Untuk musim ketujuh HIPA untuk kali pertama dalam sejarahnya membuka kategori video iaitu ‘Time-lapse’ . Kategori ‘Time-lapse’ akan membolehkan artis visual mengambil bahagian dalam pertandingan dengan video pendek yang perlu memenuhi spesifikasi teknikal dan peraturan pertandingan. HIPA juga telah mengumumkan Anugerah Hadiah Utama untuk musim ketujuh sebanyak USD 120,000, yang tidak akan terhad kepada kategori tema utama ‘The Moment’ tetapi terbuka kepada mana-mana bahagian dalam pertandingan musim ini.

Penyerahan penyertaan untuk musim ketujuh HIPA kini boleh diterima di laman web rasmi, www.HIPA.ae. Tarikh akhir penyerahan penyertaan untuk musim ketujuh pertandingan fotografi HIPA adalah pada 31 Oktober 2017, 11.59 P.M. (UAE Standard).

Jom ramaikan pemenang daripada Malaysia. Untuk makluman anda, untuk musim-musim yang lepas ada di kalangan jurufoto Malaysia seperti Muhamad Saleh Bin Dollah, Ho Sung Wee telah mengharumkan nama Malaysia di pentas HIPA.

Untuk butiran lengkap mengenai kategori Musim Ketujuh – Klik Di Sini

Untuk hadiah untuk Musim Ketujuh – Klik Di Sini

Untuk Anugerah Khas Musim Ketujuh – Klik Di Sini