DJI LANCARKAN KAMERA DRONE DENGAN 30X ZOOM; ZENMUSE Z30

0
833

kemasyhuran DJI mungkin telah bermula dengan pesawat Phantom, tetapi syarikat itu amat bangga kerana kehebatan pengimejan, sama ada di udara atau, dalam hal Osmo, di atas tanah di tangan anda. Kali ini DJI telah melancarkan sebuah lagi model drone iaitu Zenmuse Z30 yang mempunyai fungsi 30x zoom optikal bukan digital. Namun, ianya tidak dijualkan di dalam pasaran konsumer hanya dijual kepada pengguna industri sahaja.

Zenmuse Z30, membolehkan drone terbang pada jarak yang selamat dari mana-mana medan elektromagnet berbahaya tetapi masih juga perlu ditentukan kawasan untuk maklumat yang lebih tepat. Dan hanya kerana ia berkuasa tidak bermakna ia akan menjadi rumit untuk digunakan. DJI juga memperkenalkan ciri TapZoom baru dalam aplikasi DJI Go itu. Seperti namanya, pengguna perlukan adalah untuk memanfaatkan kawasan dan kamera Z30 secara automatik dalam menyesuaikan fokus untuk “zoom” masuk pada sasaran yang ingin dilihat.
content_tapzoom-1content_tapzoom-2

Dilengkapi denganĀ 1/2.8-inch CMOS sensor, Zenmuse Z30 hanya boleh untuk merakam video 1080hd sahaja. Ciri-ciri lain; penstabilan imej 5 axis.